Leermaatje Lau op OBO Spoorzicht: Pilot dag 3

Leermaatje Lau: Ontdek de inspirerende feedback en toekomstige ontwikkelingen na drie pilotdagen vol leesavonturen met kinderen.


Op onze reis met Leermaatje Lau, hebben we al twee spannende haltes gehad. De eerste dag introduceerden we de kinderen aan Lau en zagen we hun ogen fonkelen bij het ontdekken van leesavonturen. De kinderen vonden het geweldig om te ontdekken hoe Lau zou reageren.

Op de tweede dag verdiepten we ons in de magie van gepersonaliseerd leren, waar elk kind zijn of haar eigen fictietekst kreeg. Nu was het de beurt van Lau om de vragen te stellen.

Nu, op onze derde dag, stonden we voor een nieuwe uitdaging: Zouden de kinderen in staat zijn om Lau zelfstandig te gebruiken na het inloggen? Deze dag was een test van vertrouwen, niet alleen in de vaardigheden van de kinderen maar ook in de gebruiksvriendelijkheid van Lau. Terwijl we deze nieuwe fase ingingen, waren we benieuwd naar de stappen die de kinderen zelfstandig zouden zetten in hun leeravonturen.

Wat zagen we de kinderen doen?

Tijdens de derde pilotdag met Leermaatje Lau, merkten we verbeteringen in zelfstandigheid bij de kinderen. Na het lezen, werden de nieuwe knoppen voor hulp en keuzeopties bij het leesavontuur positief ontvangen.

Een diepe concentratie en stilte heerste terwijl de kinderen, elk met hun eigen tekst – of het nu instructieteksten of gedichten waren, gebaseerd op hun leesavontuur – aandachtig en geconcentreerd werkten. Geweldig om te zien! Ze waren allemaal ontzettend gemotiveerd om hun eigen, unieke tekst te doorgronden.

De leerlingen vonden een passende uitdaging binnen de app. Op een gegeven moment vroeg één van de kinderen aan Laura wat een bepaald woord betekend, wilde ze de betekenis uitleggen. Voordat ze begon uit te leggen zei een ander kind ‘vraag het gewoon aan Lau!’. Te gek!! Het werd weer stil in de groep en de kinderen werkten verder.

De positieve energie was tastbaar tijdens deze derde pilotdag. De nieuwe functies, gecombineerd met de mogelijkheid tot het maken van eigen keuzes, werden met open armen ontvangen.

Hun concentratie was indrukwekkend; een uur lang waren ze volledig verdiept in hun creaties, een bewijs van de boeiende kracht van Leermaatje Lau. Elk kind, ongeacht het niveau, vond zijn weg in het avontuur, waarbij de hoogbegaafde leerlingen bijzondere uitdagingen overwonnen. De vraag van een kind aan een ander om Lau's hulp te vragen in plaats van de juf, onderstreepte een prachtig moment van zelfstandigheid en onderlinge steun.

Avonturen met Lau: Kinderen aan het Woord

De derde pilotdag onthulde niet alleen de kracht van Leermaatje Lau maar bracht ook de stemmen van onze jonge avonturiers naar voren. Hun feedback? Een koor van enthousiasme en inzicht. De mogelijkheid om zelf avonturen te creëren met Lau wakkerde hun verbeelding aan, terwijl de diversiteit in vragen – variërend van eenvoudig tot uitdagend – hen uitnodigde tot dieper denken en leren. Kinderen deelden waardevolle suggesties voor verbeteringen. Hun stemmen vormen de kompas voor onze reis, een reis waarop elk kind een eigen avontuur kan beleven, gesteund door Lau.

Positieve punten:

  • Algemene waardering voor Lau en de interactieve avonturen.
  • Waardering voor de mogelijkheid om eigen keuzes te maken in de verhalen.
  • Positieve ontvangst van de nieuwe knoppen voor hulp.
  • Herkenning van hun eigen verhalen in de begrijpend leesteksten.

Punten ter verbetering:

  • Verzoek voor meer en langere leesavonturen.
  • Behoefte aan kortere uitleg binnen de app.
  • Wens voor Lau om beschikbaar te zijn in meerdere talen.
  • Wens dat Lau kan praten.

De vragen van begrijpend lezen:

  • Gemengde feedback over de moeilijkheidsgraad van de vragen, variërend van te makkelijk tot uitdagend.

Overige opmerkingen en quotes:

  • "Was leuk, Lau!"
  • "Fijn dat Lau helpt als ik een vraag heb."
  • Suggesties voor een middelgrote startknop
  • De mogelijkheid om Lau 'in het echt' te zien, zoals een robot of knuffel.

Terwijl we reflecteren op de waardevolle feedback van de kinderen en de observaties van deze derde pilotdag, kijken we met optimisme naar de toekomst van Leermaatje Lau. De roep om meertaligheid is luid en duidelijk, en we zijn verheugd om aan te kondigen dat ontwikkelingen in deze richting al in gang zijn gezet. Dit benadrukt ons commitment aan gepersonaliseerd leren, waarbij we streven naar ondersteuning van elk kind op hun eigen niveau, volgens het principe 'leer mij het zelf te doen', met Lau als gids.

We erkennen het belang van toegankelijkheid en zijn van plan om functies voor lagere technische leesniveaus en toekomstige dyslexie-ondersteuning te introduceren. Ook het idee van 'seeds' voor verhalen, die kinderen met vriendjes kunnen delen, en verhaalkaders die aansluiten bij de geschiedeniscanon, verschillende beroepen, en geografische gebieden, worden onderzocht.

De teleurstelling van de kinderen dat dit de laatste pilotdag was, is het grootste compliment dat we konden ontvangen. Het bevestigt de band die ze met Lau hebben opgebouwd en onderstreept het succes van ons initiatief. Met deze feedback in gedachten zetten we vastberaden de volgende stappen voor Leermaatje Lau, klaar om nog meer leesavonturen en leerervaringen te bieden die kinderen over de hele wereld zullen inspireren en motiveren.

20240301_144657 Copy-1

Na drie inspirerende pilotdagen met Leermaatje Lau hebben we waardevolle inzichten verkregen in de interactie tussen kinderen en onze leesapp. Van het omarmen van zelfstandigheid tot het verlangen naar meer avonturen en talen, de feedback van de kinderen is ons kompas voor de toekomst.

We staan aan het begin van spannende ontwikkelingen, waaronder meertaligheid en toegankelijkheidsfuncties, om elk kind te ondersteunen in hun unieke leerreis. Meld je aan en ontdek hoe Leermaatje Lau je mee op leesavontuur neemt!

Similar posts