Meest Gestelde Vragen

Heb je een vraag? We zijn er om je te helpen

Wat is Leermaatje Lau?

Leermaatje Lau is een interactieve app die kinderen helpt hun begrijpend lezen te verbeteren door middel van verhaalgestuurde avonturen en gepersonaliseerde oefenteksten.

Hoe personaliseert Leermaatje Lau de leeservaring voor mijn kind?

De app past de leesavonturen en oefenteksten aan op basis van het leesniveau en de voorkeuren van uw kind, en de AI leert van hun interacties om de ervaring continu te verbeteren.

Binnenkort: 

Jouw kind staat aan het roer van het verhaal! Hij of zij kiest niet alleen het onderwerp, maar ook hoe het verhaal stap voor stap verloopt!

 

 
Wat maakt Leermaatje.com anders in vergelijking met andere digitale leerhulpmiddelen?

Leermaatje Lau neemt je mee op leesavontuur! Kom je er bij een vraag niet uit? Of weet je niet wat een woord betekent?

 

Lau legt het je uit!

 

Lau is echt een leermaatje voor kinderen, het aanbod wordt uniek gegenereerd voor je kind. Lau is namelijk gebaseerd op AI-technologie van OpenAI en is ontworpen om te 'denken', 'reageren', en 'leren', net zoals een menselijke begeleider.

 
Worden mijn gesprekken opgeslagen?

De gesprekken en verhalen die je kind met Lau beleven worden door ons opgeslagen. Dit geeft ons de input voor te gekke verhalen, gedichten en unieke reclameteksten. Deze teksten passen hierdoor 100% bij de belevingswereld van jouw kind!

 
Chat ik met een echt persoon?

Nee, je chat met Leermaatje Lau, een AI-chatbot. Hoewel het gesprek vloeiend en natuurlijk aanvoelt, is er geen echt persoon aan de andere kant.

Op welke leeftijden is Leermaatje Lau gericht?

Leermaatje Lau is ontworpen voor kinderen op de basisschool, met content die specifiek is afgestemd op de leesvaardigheid van verschillende leeftijdsgroepen. Voornamelijk kinderen in de bovenbouw.

Hoe kan ik Leermaatje.com inzetten voor mijn kind of klas?

Leermaatje.com biedt extra ondersteuning naast het reguliere schoolwerk. Thuis kan je het inzetten als je kind meer wil oefenen met begrijpend lezen.

Lau geeft tijdens het werken begeleiding en feedback, een leermaatje die altijd beschikbaar is om je te helpen!

Lau kan je in de klas inzetten voor kinderen die moeite hebben met leesbegrip of juist meer behoefte hebben aan verdieping.

Hoe helpt Leermaatje Lau kinderen met hun leerproces?

Lau die neemt de interesse van het kind als vertrekpunt voor een spannend leesavontuur. Je kind heeft tijdens het avontuur steeds opnieuw de keuze voor een vervolg van het verhaal.

Vervolgens ontvangt je kind een unieke tekst met unieke vragen.

Lau helpt je stap voor stap!

Heb ik technische kennis nodig om Leermaatje Lau te gebruiken?

Als je kan appen of typen dan kan je Leermaatje.com gebruiken. Leermaatje Lau is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Er is geen technische handleiding nodig, en zowel kinderen als volwassenen kunnen gemakkelijk met de chatbot communiceren en ervan leren.

Hoe kan ik een nieuw kind toevoegen?

Dit is binnenkort beschikbaar tegen een meerprijs. Wil je nu al meerdere kindprofielen? Neem dan contact op met support@leermaatje.com

Hoe wijzig ik een profiel?

 

  1. Selecteer het profiel dat je wilt wijzigen in de app.
  2. Klik op het potloodicoon.
  3. Voer de wijzigingen door die je wilt maken.
  4. Bevestig de wijzigingen door op 'Opslaan' te klikken.

Bekijk ons helpcenter voor meer details.

Kan ik mijn account ook verwijderen?

Als je je account wilt verwijderen, kun je contact opnemen met onze ondersteuning via leermaatje.com/contact voor assistentie. We zullen je door het proces begeleiden en ervoor zorgen dat al je gegevens veilig worden verwijderd.

Op welke apparaten werkt de app?

De app is compatibel met de meeste web-enabled apparaten, inclusief desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van je webbrowser gebruikt voor de beste prestaties.

Is mijn informatie veilig?

Ja, de beveiliging van jouw informatie is onze hoogste prioriteit. We gebruiken geavanceerde encryptietechnologieën en volgen strikte privacyprotocollen om ervoor te zorgen dat alle gegevens, inclusief persoonlijke informatie en gesprekken, veilig zijn.

Is Leermaatje Lau in overeenstemming met de Nederlandse onderwijsstandaarden?

Absoluut, de oefenteksten in de app zijn nauwkeurig afgestemd op de kerndoelen van het SLO zoals vastgesteld in de Nederlandse onderwijsrichtlijnen.

Voor ALLE kerndoelen van Oriëntatie op Jezelf en de Wereld zijn verwerkt in de gratis oefenteksten.

 
Hoe motiveert Leermaatje Lau kinderen om te lezen?

Door de leesstof te integreren in boeiende avonturen, stimuleert de app kinderen om actief en met plezier te lezen.

Kan ik mijn leesavonturen delen met anderen?

Kinderen kunnen hun avonturen en successen delen met vriendjes binnen de app, wat een sociaal element toevoegt aan het leren.

 

Binnenkort beschikbaar

Hoe veilig is Leermaatje Lau voor mijn kind?

Veiligheid is onze topprioriteit. De app is ontworpen met strikte privacyprotocollen en bevat geen advertenties of externe links.