Ons Team

Over Laura

Hallo, ik ben Laura! Mijn avontuur in het basisonderwijs begon in Utrecht, waar ik werkte als leerkracht, leidinggevende en begeleider van leerlingen. Mijn motto is altijd geweest: "Je bent goed zoals je bent." Vanuit die overtuiging werken we samen. Elk kind is uniek en verdient een persoonlijke benadering.

Tijdens mijn jaren voor de klas heb ik ervaren hoe uitdagend het kan zijn om aan alle verschillende behoeften van de kinderen te voldoen. Zoveel verschillende niveaus en dynamieken, dat was een enorme taak! En dan wil je eigenlijk ook met kinderen praten over hun werkhouding, hoe ze zich voelen in de klas of gewoon gezellig kletsen. Soms leek het bijna onmogelijk om al die ballen hoog te houden...

In 2021 besloot ik mij volledig in te zetten voor de kinderen die wat extra's konden gebruiken en startte ik mijn eigen praktijk Leerkriebels. Als remedial teacher en kindercoach kom ik op veel verschillende scholen. 

Ik ging op zoek naar manieren om effectief te differentiëren, om mijn plannen en aanbod efficiënt voor te bereiden en om de begeleiding te verrijken. Maar ook om met kinderen over hun welzijn en ontwikkeling te praten. Digitale middelen boden een oplossing.

Met de opkomst van AI zag ik een kans om het onderwijs nog verder te personaliseren en te verrijken!

Daarom maakte ik gebruik van AI tijdens mijn eigen remedial teaching om persoonlijke rekenopgaven om te zetten in een spannend rekenavontuur. Ik liet AI zelfs volledige theaterstukken uitschrijven voor een meisje met ernstige dyslexie en een grote passie voor theater. Samen creëerden we lesmateriaal dat perfect was afgestemd op hun behoeften.

Maar ik gebruikte het ook als inspiratie, om te ontdekken welke activiteiten geschikt zijn voor een kind dat angstig is om voor de groep te spreken. Of voor een kind dat moeite heeft om zijn aandacht bij een taak te houden. Een maatje om mee te overleggen, dat is ideaal!

Bij Leermaatje.com zijn we ervan overtuigd dat persoonlijk onderwijs de kracht heeft om elk kind te erkennen als een individu met unieke behoeften en mogelijkheden. Door onze passie voor onderwijs te combineren met geavanceerde AI-technologie, creëren we een wereld waarin leren een persoonlijke ontdekkingsreis wordt. Ontdek Leermaatje.com en bied elk kind de persoonlijke begeleiding die het verdient, terwijl we samen de toekomst van het onderwijs vormgeven.

Portret_Laura-removebg-preview

Laura van der Mark

Over De Prompt Engineer

Hallo, wij zijn Ronald en Hanno 👋!

Onze reis in onderwijsinnovatie begon niet in 2023 met de start van Leermaatje.com, maar veel eerder, tijdens onze eigen schooltijd.

Wij merkten beiden dat het schoolsysteem niet bij ons paste. Snelle denkers met een brede interesse. Gemotiveerd om te leren, maar wat er in de klas werd aangeboden beheersten we al.

We hebben altijd nagedacht over hoe het onderwijs anders en beter ingericht kon worden. Onze eigen leerervaringen hebben ons geïnspireerd om na te denken over wat we zelf in het onderwijs gemist hebben.

Hoe bewaar je de leergierigheid van kinderen? En hoe zorg je dat elk kind op een manier (en tempo) kan leren die bij hem of haar past?

Na jaren van werken in het bedrijfsleven hebben we vanuit De Prompt Engineer besloten onze expertise en passie voor onderwijs samen te brengen in Leermaatje.com. Hier combineren we onze diepgaande kennis van AI met onze visie op gepersonaliseerd onderwijs.

Bij Leermaatje.com streven we ernaar om onderwijsprofessionals, ouders en leerkrachten de middelen te bieden die nodig zijn om elke leerling individueel te ondersteunen. Onze missie is om een omgeving te creëren die rekening houdt met de unieke behoeften van elke leerling, van degenen die extra uitdaging nodig hebben tot degenen die specifieke ondersteuning vereisen.

We zijn enthousiast over de rol die AI kan spelen in het vormgeven van de toekomst van het onderwijs. We geloven in een toekomst waarin onderwijs niet alleen informatief is, maar ook inspirerend en afgestemd op de individuele leerling.

Hanno_Roubos-removebg-preview

Hanno Roubos

Ronald_Swets-removebg-preview

Ronald Swets

Laura van der Mark-tekening
Elk kind is Uniek en verdient een Unieke aanpak
Laura van der Mark, mede-eigenaar Leermaatje.com