Leermaatje Lau op OBO Spoorzicht: Pilot Dag 1

Leermaatje Lau: de nieuwe revolutie in leren! Ontdek hoe deze app kinderen betrekt en inspireert in een avontuurlijke leeromgeving. Lees meer over de pilot op OBO Spoorzicht.


Avonturen in Leren Ontgrendeld op Spoorzicht

Stel je voor: een klaslokaal waar elk kind gefascineerd is, volledig opgaat in het verhaal dat zich voor hen ontvouwt. Dit is geen gewone les; dit is leren met Leermaatje Lau. Onlangs hebben we een bijzondere pilot uitgerold op basisschool OBO Spoorzicht, waarbij we de grenzen van traditioneel onderwijs hebben verlegd. Met een hart vol avontuur en technologie hebben we een app gecreëerd die kinderen niet alleen leert lezen, maar ook leert leren met plezier en nieuwsgierigheid.

Waarom deden we dit, vraag je je af? Omdat we geloven dat elk kind een ontdekker is, klaar om de wereld van kennis te verkennen met de juiste gids aan hun zijde. Leermaatje Lau is die gids, ontworpen om leerlingen door avonturen en verhalen te leiden waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Onze pilot bij Spoorzicht was een eerste stap om te zien hoe deze nieuwe benadering van leren het onderwijs kan verrijken en transformeren.

Een Visie op Avontuurlijk Leren

In het hart van ons project ligt een eenvoudige, maar krachtige overtuiging: elk kind verdient het om te leren op een manier die zowel boeiend als verrijkend is. Met Leermaatje Lau wilden we verder gaan dan de standaard leermethoden en een omgeving creëren waarin avontuur en verbeelding hand in hand gaan met educatie. Dit concept is niet zomaar uit de lucht gegrepen; het is geboren uit de wens om het onderwijs te veranderen in een ervaring die elk kind aanspreekt, ongeacht hun leerstijl of achtergrond. 

Waarom kozen we voor Spoorzicht voor onze pilot? Deze school stond open voor innovatie en heeft de visie om onderwijs te bieden dat verder gaat dan het standaard aanbod. Samen zagen we een unieke kans om te testen hoe technologie en persoonlijke verhalen het leren kunnen verdiepen en verrijken. Ons doel was om te bewijzen dat wanneer je kinderen in het middelpunt van hun leerervaring plaatst, hun engagement en begrip exponentieel groeien.

Bij het ontwerpen van Leermaatje Lau was het belangrijk om een ervaring te creëren die kinderen niet alleen leert hoe ze moeten lezen, maar ook hoe ze kennis kunnen toepassen in verschillende contexten. We wilden dat ze kritisch nadachten, vragen stelden, en bovenal, dat ze het plezier van het leren ontdekten. De pilot bij Spoorzicht was onze kans om deze visie in de praktijk te brengen en te zien hoe echte kinderen reageren op een leeromgeving die even dynamisch als educatief is.

dashboard Leermaatje Lau - Pilot Dag 1

 

Dag van de Pilot

De dag dat Leermaatje Lau tot leven kwam bij OBO Spoorzicht, was een dag vol verwachting en opwinding. Van het moment dat Laura, ons teamlid Specialist Leren en naar wie Lau vernoemd is, binnenstapte en de kinderen meenam op de achterliggende gedachte van ons avontuur, tot de laatste minuut van de sessie, was elke seconde gevuld met ontdekking en leesplezier.

Beginnen met 'Waarom'

Laura's introductie over het 'waarom' achter Leermaatje Lau - onze liefde voor avonturen en de passie om leren opnieuw vorm te geven - greep meteen de aandacht van de kinderen. Hun ogen fonkelden van nieuwsgierigheid, vergelijkbaar met hoe de verhalen van de Bokkenrijders bij Villa Volta in de Efteling de aandacht weten te grijpen. Dit moment legde de basis voor wat een mooie leerervaring zou worden.

De Eerste Stappen

De initiële interactie van de kinderen met de app was een openbaring. Het proces van inloggen en het kiezen van de kleurrijke dieren-avatars leidde niet alleen tot zichtbare betrokkenheid, maar ook tot de eerste tekenen van teamwerk en hulpvaardigheid onder de leerlingen. De visuele en interactieve elementen van Leermaatje Lau, zoals de avatars en de chatfunctie, speelden een belangrijke rol in het stimuleren van deze betrokkenheid.

Observaties en Interacties

Gedurende de sessie waren er meerdere momenten die onze aandacht trokken:

  • De vraag van een kind over privacy (“komt het dan op het internet?”) benadrukte het belang van digitale bewustwording bij de nieuwe generatie.
  • Technische uitdagingen, zoals de initialisatie met QR-codes, werden leerrijke momenten voor ons om dit proces nog simpeler te maken.
  • Het observeren van de kinderen die stil en aandachtig lazen, was een bewijs van de diepe betrokkenheid die Leermaatje Lau teweegbracht.
  • De interactie tussen de leerlingen, waarbij ze elkaar hielpen en samen lachten om de avonturen die ze beleefden, toonde de kracht van gedeeld leren.

gesprek pilot dag 1 - obo spoorzicht

Speciale Momenten

Enkele hoogtepunten die ons bijbleven:

  • Het enthousiasme van een kind dat bijna met zijn neus tegen het scherm geplakt zat, levendig delend wat hij ervoer met zijn buurman.
  • De collectieve reactie op het verhaal van het avontuur van ‘Princes Poefje’ naar McDonald's, wat aantoonde hoe een gemeenschappelijk verhaal een brug kan slaan tussen verschillende leerlingen.
  • Het moment waarop een leerling teleurgesteld leek dat het avontuur voor die dag eindigde, maar vervolgens opgetogen reageerde toen hij hoorde dat hij kon doorgaan. Dit was een krachtige illustratie van hoe Leermaatje Lau de liefde voor leren en ontdekken kon aanwakkeren.

De dag van de pilot bij OBO Spoorzicht was een aaneenschakeling van dergelijke levendige observaties en onvergetelijke momenten. Het toonde aan dat wanneer kinderen deel uitmaken van een leerervaring die hen respecteert, uitdaagt en betrekt, hun natuurlijke nieuwsgierigheid en verlangen om te leren ontbrandt. 

Deze ervaringen vormen niet alleen de kern van onze pilot, maar zullen ook de leidraad zijn voor hoe we Leermaatje Lau blijven ontwikkelen en verbeteren.

Mag ik verder? Pilot Dag 1

 

Feedback van de Kinderen en Leerkrachten: Inzichten en Verwondering

Na de sessie met Leermaatje Lau op Spoorzicht, namen we de tijd om te luisteren naar de reacties van de kinderen. Hun feedback is een schat aan informatie voor ons team, maar ook een bevestiging van de impact die onze app kan hebben op het leerproces. 

Hier delen we enkele van de meest opmerkelijke inzichten die deze feedback ons bracht.

De Kinderen Spreken

Wat ons direct opviel, was de enthousiasme golf onder de kinderen. "Leuk dat je jezelf in het avontuur kan doen," zei een leerling, een mening dat door de groep werd gedeeld. Hun reacties waren levendig en divers:

  • De interactieve aspecten van Leermaatje Lau, zoals het kiezen en personaliseren van avatars, werden bijzonder gewaardeerd. Het gaf hen een gevoel van betrokkenheid en maakte de leerervaring persoonlijk.
  • Vragen over privacy en de digitale voetafdruk toonden aan dat deze jonge leerlingen al bewust zijn van de online wereld. Dit benadrukt het belang van het integreren van digitale wijsheid in educatieve tools.
  • Sommige kinderen experimenteerden met de grenzen van de app, zoals het uitschelden van Lau, wat leidde tot leermomenten over digitale omgangsvormen en empathie.

Kaartjes van kinderen over hun ervaring met Leermaatje Lau

Hierboven zie je de kaartjes die de kinderen uit groep 5 geschreven aan Lau om te vertellen hoe ze het ervaren hebben.

Vooruit Kijken

Deze feedbacksessies waren niet alleen een moment van reflectie, maar ook een kans om vooruit te kijken. Ideeën voor nieuwe functies en verbeteringen:

  • De wens voor een stemfunctie, waarbij Lau hardop kan spreken, werd meerdere keren genoemd. Dit zou de app toegankelijker maken voor verschillende leerniveaus en voorkeuren.
  • De mogelijkheid om vragen te stellen buiten directe leerthema’s om, zoals over het weer of andere algemene kennis, werd gesuggereerd als een manier om Lau meer interactief en veelzijdig te maken.

De feedback van zowel de kinderen als de leerkracht van Spoorzicht was een onmisbare stap in ons proces om Leermaatje Lau te verfijnen en aan te passen. Hun inzichten herinneren ons eraan waarom we dit pad hebben gekozen: om een leerervaring te creëren die niet alleen educatief is, maar ook persoonlijk, interactief, en vooral, leuk. Hun stemmen zullen ons blijven leiden, terwijl we verder bouwen aan deze visie.

De Toekomst van Leren met Leermaatje Lau

Na afloop van de pilot bij Spoorzicht, nam ons team de tijd om diep na te denken over de ervaringen, feedback en de onvergetelijke momenten die we samen met de leerlingen hadden gedeeld. Deze reflectie is een kans om vooruit te kijken naar de toekomst van Leermaatje Lau. Hieronder delen we onze belangrijkste inzichten en de stappen die we van plan zijn te nemen op basis van wat we geleerd hebben.

Belangrijke Inzichten

De pilot onthulde de krachtige impact die interactief en gepersonaliseerd leren kan hebben op kinderen. Het zag hoe de app hun nieuwsgierigheid, engagement en plezier in het leren verhoogde, bevestigde onze overtuiging dat technologie een betekenisvolle rol kan spelen in het onderwijs. Tegelijkertijd gaven de observaties en feedback ons waardevolle inzichten in waar we kunnen verbeteren en groeien:

  • De behoefte aan meer diversiteit in content en personalisatieopties om nog meer kinderen aan te spreken.
  • Het belang van het integreren van digitale ethiek en privacybewustzijn in de app.
    De potentie van toegevoegde functionaliteiten, zoals spraakinteracties, om de leerervaring verder te verrijken.

Volgende Stappen

Nu we deze inzichten hebben, zijn we vastbesloten om Leermaatje Lau te blijven ontwikkelen en verbeteren:

  1. Uitbreiding van Content en Personalisatie: We zullen werken aan het toevoegen van meer avatars en interactieve elementen om een nog rijkere en meer inclusieve leerervaring te bieden.
  2. Focus op Digitale Ethiek: In toekomstige updates zullen we onderwerpen rondom digitale ethiek en privacy op een kindvriendelijke manier integreren, om leerlingen niet alleen te onderwijzen, maar ook te beschermen. Terwijl we tegelijkertijd mogelijk maken dat kinderen op een veilige manier hun avonturen kunnen delen met anderen.
  3. Innovatie door Technologie: De implementatie van spraakherkenning en -interactie staat hoog op onze agenda, om de app toegankelijker te maken en een nieuwe dimensie van leren te introduceren.
  4. Lau in meerdere talen: De app biedt een uitgelezen kans om onderwijs in meerder talen aan te bieden. Begrijpend lezen is niet taalspecifiek. Hoog op onze agenda staat de integratie van de meest gesproken talen in Nederland.

Toekomstvisie

Onze visie voor Leermaatje Lau gaat verder dan enkel het verbeteren van leesvaardigheden; het is gericht op het cultiveren van een levenslange liefde voor leren, ontdekken en groeien. We zien een toekomst waarin Leermaatje Lau niet alleen gebruikt wordt in klaslokalen, maar ook thuis, in bibliotheken, en in andere leeromgevingen, zowel nationaal als internationaal.

We zijn vastbesloten om deze visie werkelijkheid te maken, geleid door de feedback en inspiratie die we van OBO Spoorzicht hebben ontvangen. Ons avontuur in het herdefiniëren van leren is nog maar net begonnen, en we zijn opgewonden over de weg die voor ons ligt.

De pilot bij Spoorzicht was een belangrijke mijlpaal, maar het is slechts het begin. Met elke stap die we zetten, hopen we de wereld van onderwijs te openen voor eindeloze mogelijkheden, waarbij elk kind de kans krijgt om te schitteren in hun unieke leerreis. Samen bouwen we aan een toekomst waarin leren niet alleen noodzakelijk is, maar vooral ook leuk en inspirerend.

Sluit Je Aan bij de Onderwijsrevolutie met Leermaatje Lau

Na de onthullende en inspirerende pilot bij Spoorzicht, staan we te popelen om Leermaatje Lau naar meer scholen, leerkrachten, en natuurlijk leerlingen te brengen. We hebben gezien hoe onze app de manier waarop kinderen leren kan transformeren, en nu willen we jou uitnodigen om deel uit te maken van dit proces. Of je nu een ouder, leerkracht, of schooldirecteur bent, er is een plek voor jou in dit avontuur!

Voor Onderwijzers en Schooldirecteuren

Ben je klaar om je leerlingen een leerervaring te bieden die niet alleen educatief, maar ook ongelooflijk boeiend en leuk is? Wil je de nieuwsgierigheid en het zelfvertrouwen van je leerlingen zien bloeien? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Leermaatje Lau jouw klaslokaal kan veranderen. Samen kunnen we een omgeving creëren waarin elk kind zich gewaardeerd voelt en gestimuleerd wordt om te ontdekken en te groeien.

Voor Ouders

Wil je dat je kinderen leren met plezier en enthousiasme? Leermaatje Lau biedt een interactieve leerervaring die hen zal helpen om liefde voor lezen en leren te ontwikkelen. Kijk op onze website leermaatje.com om te ontdekken hoe Leermaatje Lau ook thuis kan ondersteunen.

Een Nieuw Hoofdstuk in Leren Begint

Dit is slechts het begin van een groter verhaal. Een verhaal van ontdekking, innovatie, en de onbegrensde mogelijkheden die ontstaan wanneer we kinderen in staat stellen om te leren op manieren die hun verbeelding prikkelen en hun geest uitdagen. Met Leermaatje Lau openen we de deur naar een wereld waar elk kind de kans krijgt om te schitteren.

Samen zetten we de volgende stappen in een avontuur dat het landschap van leren voorgoed zal veranderen. Het is tijd om een nieuw hoofdstuk in onderwijs te beginnen, een hoofdstuk waarin leren niet alleen noodzakelijk is, maar een spannende ontdekkingsreis die elk kind verdient te ervaren. 

Welkom bij de toekomst van leren. Welkom bij Leermaatje Lau.

Leermaatje Lau beide armen omhoog

 

Similar posts