Ai & ChatGPT Prompts voor het Onderwijs

Maak kennis met een nieuwe manier van lesgeven: chatbots, waaronder ChatGPT en Bard, staan klaar om jou te ondersteunen. Innovatief, gebruiksvriendelijk en precies afgestemd op wat jij nodig hebt. Op deze pagina ontdek je tal van handige ChatGPT prompts voor docenten die jouw werk een stuk leuker en makkelijker maken!

Lau kijkt opzij 2

Uitgelichte Prompts voor Leraren

Alle Ai Prompts voor Onderwijzers

Educatie

Creëer Effectieve Reflectieformulieren voor Conflicthantering

Gebruik deze prompt om een speciaal formulier te creëren waarmee leerlingen reflecteren op conflicten in de klas. Het helpt hen hun eigen rol in conflicten te begrijpen en te werken aan effectieve communicatie.

Lees verder
Evaluatie

Maak Effectieve Formatieve Feedbackformulieren

Gebruik deze prompt om op maat gemaakte feedbackformulieren te ontwikkelen die leerlingen helpen hun prestaties en leerproces te verbeteren. 

Lees verder
Educatie

Ontwikkel Creatieve Schrijfopdrachten

Gebruik deze prompt om een dynamische en inspirerende schrijfopdracht in de lessen van je leerlingen te integreren. Het helpt leerlingen hun creativiteit en schrijfvaardigheden te ontwikkelen binnen een specifiek thema.

Lees verder
Educatie

Creëer een Project-Based Learning (PBL) Plan

Gebruik deze prompt om een gestructureerde en creatieve benadering van Project-Based Learning (PBL) in je klas te integreren. 

Lees verder
Evaluatie

Creëer Reflectiepagina's in Rapporten

Gebruik deze prompt om een persoonlijke en diepzinnige pagina in de rapporten van je leerlingen te integreren. Het helpt leerlingen om op hun klaservaringen te reflecteren.

Lees verder
Educatie

Creëer Social Story Oefeningen voor Kinderen

Gebruik deze prompt om een specifieke en doelgerichte pagina in je lesmateriaal te integreren. Dit helpt kinderen met autisme om sociale situaties en hun reacties daarop te begrijpen en te oefenen.

Lees verder
Educatie

Creëer Toneelstukken voor Technisch Lezen

Gebruik deze prompt om technisch lezen te oefenen met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zoals bij dyslexie. Het helpt hen om op een leuke en interactieve manier te oefenen.

 
Lees verder
Overig

Welkomstbrief voor Ouders Schrijven

Deze prompt helpt je een welkomstbrief te schrijven voor de ouders van je toekomstige leerlingen. Het is een perfecte manier om een positieve eerste indruk te maken en belangrijke informatie over te brengen.

Lees verder
Evaluatie

Uitgebreide Analyse van Leerbehoeften

Deze prompt is een hulpmiddel om de leerbehoeften van je leerlingen te analyseren. Met een stapsgewijze benadering werk je de stimulerende, de belemmerende factoren en onderwijsbehoeften per leerling makkelijk uit.

 
Lees verder
Educatie

Creëer Een Interactieve Thema Pagina met Denksleutels voor MHB Kinderen

Gebruik deze prompt om een stimulerende en creatieve pagina te ontwikkelen in je lesmateriaal voor MHB (Meer- en Hoogbegaafde) kinderen. Deze prompt is speciaal ontworpen voor leerkrachten die de cognitieve vaardigheden van hun leerlingen willen uitdagen en verdiepen.

Lees verder
Overig

Persoonlijke Rapport Inleiding schrijven

Gebruik deze prompt om een warme, uitnodigende inleiding te schrijven voor de rapporten van jouw klas. Houd de specifieke doelen en thema's waar je klas aan heeft gewerkt bij de hand.

Lees verder
Evaluatie

Gespreksverslag voor Leerlingvolgsysteem

Deze pagina biedt een prompt voor leerkrachten om gespreksverslagen op een compacte en heldere manier in het leerlingvolgsysteem te integreren. Het is een effectieve methode om belangrijke gesprekken met leerlingen, ouders of collega's vast te leggen en te reflecteren op de inhoud.

 
Lees verder
Educatie

Creëer Thematische Planningen voor Kleuters

Creëer thematische planningen voor kleuters. Deze prompt ondersteunt leerkrachten bij het selecteren van doelen, het inrichten van hoeken en het kiezen van materialen.

 
Lees verder
Educatie

Ontwikkel Creatief Schrijven Lessenreeksen

Ontwikkel creatieve schrijflessen voor basisschoolleerlingen. Deze gestructureerde lessenreeks bevordert schrijfvaardigheden en verbeelding, aangepast aan de SLO-doelen.

 
Lees verder
Educatie

Creëer Dynamische Lesplannen met Bloom's Taxonomie

Ontwikkel dynamische lesplannen die aansluiten bij de niveaus van Bloom's Taxonomie en stimuleer het denken en leren van leerlingen. Leer hoe je AI kunt gebruiken om activiteiten en vragen te creëren die cognitieve vaardigheden bevorderen.

 
Lees verder
Educatie

Ontwerp Kennistoetsen

Ontwerp effectieve kennistoetsen met behulp van een AI Chatbot. Leer hoe je toetsvragen kunt maken die verschillende denkniveaus aanspreken en specifieke leerdoelen behandelen. Verbeter de evaluatie van de kennis en vaardigheden van je leerlingen.

 
Lees verder
Educatie

Ontwerp Creatieve Eindopdrachten

Ontdek hoe je met behulp van een AI Chatbot effectieve kennistoetsen en creatieve eindopdrachten kunt ontwerpen om de kennis en vaardigheden van je leerlingen te evalueren. Start vandaag nog met het verrijken van de leerervaring van je leerlingen!

 
Lees verder

Binnenkort meer prompts!

 

 
Cursus

Leer alles over AI voor het Onderwijs

Onze gratis cursus biedt je de kennis en tools om AI te integreren in je lesmethoden en de leerervaring van je leerlingen te verrijken.

Van het automatiseren van administratieve taken tot het personaliseren van leertrajecten, je leert het hier allemaal.

Geen voorkennis nodig, alleen jouw enthousiasme.

 
 
Lau kijkt opzij

Ontdek Leermaatje Lau Nu

Ga verder met gepersonaliseerd leren en ontdek onze innovatieve AI oplossing voor het onderwijs. Probeer Leermaatje Lau vandaag nog!