Ontdek de Laatste Onderwijs Inzichten op het Leermaatje Blog

Nieuwe bij Leermaatje: Interactief Online Begrijpend Lezen Oefenen!

Geschreven door Laura van der Mark | 2-7-24 11:24

Bij Leermaatje zijn we constant bezig om nieuwe manieren te vinden om kinderen te helpen hun leesvaardigheden te verbeteren en plezier te hebben in het proces.

We zijn dan ook trots om onze nieuwste functie aan te kondigen: interactief online oefenen van begrijpend leesteksten!

Wat Is Het?

Onze nieuwe functie maakt begrijpend lezen spannender en toegankelijker dan ooit tevoren. Kinderen kunnen nu drie keer per maand gratis deelnemen aan interactieve oefensessies met Lau, waarbij ze door verschillende leesteksten worden geleid en vragen beantwoorden om hun begrip te testen.

Dit maakt het lezen niet alleen leuker, maar ook leerzamer. Door middel van deze interactieve aanpak wordt de leesvaardigheid verbeterd en wordt het kind gemotiveerd om actief deel te nemen aan het leesproces.

Waarom Is Dit Belangrijk?

Begrijpend lezen is een cruciale vaardigheid voor kinderen, niet alleen voor hun academische prestaties, maar ook voor hun algehele ontwikkeling.

Het kunnen begrijpen en interpreteren van teksten is een basisvaardigheid die in vrijwel elk aspect van het leven belangrijk is.

Door begrijpend lezen leuk en interactief te maken, helpen we kinderen niet alleen beter te worden in lezen, maar zorgen we er ook voor dat ze er plezier in hebben. Dit kan een leven lang leesplezier bevorderen.

Hoe Werkt Het?

Ben je benieuwd hoe Lau jouw kind kan helpen? Hieronder lopen we stap voor stap het online oefenen met je door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

1. Profielen Aanmaken

Ouders en leraren kunnen profielen voor hun kinderen aanmaken. Dit zorgt voor een gerichte aanpak en maakt het makkelijker om de voortgang van elk kind te volgen en ondersteunen.

2. Niveauspecifieke Oefenteksten

Onze teksten zijn afgestemd op het leesniveau van het kind. Hierdoor krijgt elk kind precies de juiste uitdaging en kan het op zijn of haar eigen tempo vooruitgang boeken.

3. Oefeningen Toekennen

Ouders en leraren kunnen specifieke oefeningen toekennen aan kinderen. Dit zorgt ervoor dat elk kind de juiste uitdagingen krijgt en zich kan concentreren op de gebieden waar ze het meeste baat bij hebben. Door gerichte oefeningen toe te kennen, kunnen ouders en leraren beter inspelen op de individuele leerbehoeften van het kind.

4. Interactie met Lau

Kinderen oefenen begrijpend lezen door middel van interactieve sessies met Lau. Lau stelt vragen en geeft feedback, waardoor kinderen actief betrokken blijven en hun leesvaardigheid op een speelse manier kunnen verbeteren.

5. Directe Feedback

Tijdens het lezen krijgen kinderen directe feedback op hun antwoorden. Dit helpt hen om beter te begrijpen waar ze goed in zijn en waar ze nog aan kunnen werken.

6. Gepersonaliseerde Ondersteuning

Dankzij onze AI-gestuurde leermaatje Lau krijgt elk kind persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Dit maakt het leerproces niet alleen effectiever, maar ook leuker en meer op maat gemaakt.

7. Antwoorden Inzien

Ouders en leraren kunnen eenvoudig de antwoorden van de kinderen inzien. Dit biedt waardevolle inzichten in de leesvaardigheid en voortgang van elk kind, waardoor gerichte ondersteuning en feedback mogelijk is. Door de antwoorden te bekijken, kunnen ouders en leraren beter begrijpen waar een kind nog extra hulp nodig heeft en waar het al sterk in is.

Probeer Het Nu Gratis!

We nodigen ouders en leraren uit om deze nieuwe functie zelf te proberen. Klik op de ‘probeer direct’ knop op onze website om het zelf te proberen of geef je kind de kans om drie keer per maand gratis te oefenen door een profiel voor hun aan te maken en op de knop 'aanbieden' te klikken.

Wil je nog meer oefenen? Overweeg dan om te upgraden naar een Leermaatje PRO-abonnement, waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot alle oefensessies.

Onze Missie

Bij Leermaatje geloven we dat leren een avontuur moet zijn. Ons platform is ontworpen om kinderen te helpen hun leesvaardigheden te verbeteren op een manier die leuk, boeiend en effectief is.

Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en methodes, willen we ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om te excelleren.

Sluit je aan bij de Leermaatje-familie en ontdek hoe leuk en spannend begrijpend lezen kan zijn!