Ontdek de Laatste Onderwijs Inzichten op het Leermaatje Blog

Hoe maak je lezen leuk voor kinderen?

Geschreven door Laura van der Mark | 1-7-24 13:39

Lezen is belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat je kind het ook echt leuk vindt? Dat is een vraag die veel ouders en leerkrachten bezighoudt. Bij Leermaatje Lau hebben we een manier gevonden om lezen niet alleen leerzaam, maar ook spannend en leuk te maken.

Verander Lezen in een Avontuur

Kinderen houden van verhalen en avonturen. Door lezen te koppelen aan spannende verhalen, wordt het iets waar ze naar uitkijken. Het geheim? Laat je kind de hoofdrol spelen. Op ons platform zijn kinderen niet zomaar lezers, maar helden die keuzes maken en hun eigen verhaal vormen.

Interactief en Betrokken

Interactiviteit is de sleutel. Als een kind direct invloed heeft op het verhaal, voelt het lezen niet als een verplichting, maar als een spel. Ons AI-gestuurde platform stemt verhalen af op het leesniveau van je kind en geeft directe feedback. Hierdoor blijft je kind betrokken en gemotiveerd.

Maak het Persoonlijk

Iedereen is anders, en dat geldt ook voor kinderen als het om lezen gaat. Daarom biedt Leermaatje Lau gepersonaliseerde ondersteuning. Ons systeem herkent waar je kind moeite mee heeft en biedt daar extra hulp bij. Hierdoor voelt je kind zich begrepen en gewaardeerd.

Volg de Voortgang Samen

Als ouder wil je natuurlijk weten hoe het gaat. Daarom hebben we een handige functie toegevoegd waarmee je de voortgang van je kind kunt volgen. Zo zie je in één oogopslag waar je kind goed in is en waar nog wat extra aandacht nodig is. Samen kun je successen vieren en nieuwe doelen stellen.

Lezen als Gezinsactiviteit

Lezen hoeft niet iets te zijn dat je kind alleen doet. Maak er een gezinsactiviteit van. Lees samen, discussieer over verhalen en keuzes die je kind maakt in de avonturen op ons platform. Dit versterkt niet alleen de leesvaardigheid, maar ook de band binnen het gezin.

Kleine Tips om Thuis Mee te Beginnen

- Creëer een leeshoek: Een gezellige plek met kussens en boeken kan wonderen doen.
- Lees samen: Laat je kind hardop lezen en luister aandachtig.
- Gebruik technologie: Apps en platforms zoals Leermaatje Lau maken lezen leuker en interactiever.
- Vier succes: Beloon kleine en grote prestaties om lezen iets speciaals te maken.

Probeer Leermaatje Lau Vandaag nog uit