Het ontstaan van Leermaatje Lau

Leer alles over het onstaan van Leermaatje Lau en leermaatje.com.


Wat leuk dat je meer wilt weten over de geboorte van Leermaatje Lau! Laten we bij het begin beginnen, bij mij, Laura. Mijn avontuur in het onderwijs begon in 2010, toen ik mijn eerste stappen zette als juf op een basisschool in Utrecht. Later dompelde ik me ook onder in de wereld van remedial teaching en schoof aan als leidinggevende, altijd met een nieuwsgierigheid naar innovatie en een passie voor wetenschap, techniek en media.

Die passie heeft me nooit losgelaten. Sterker nog, tijdens mijn pabo-jaren hielp ik al mee aan de ontwikkeling van minors in Wetenschap & Techniek en Mediawijsheid. Maar wat mijn hart écht sneller deed kloppen, was het concept van zelfstandig leren en onderwijs op maat. Want zeg nou zelf, elke klas zit vol met unieke kinderen, elk met hun eigen verhaal en leervraag. (Daarom volgende ik ook de Montessori-PABO).

Het leven voor de klas bracht mij zo veel, maar ook de uitdaging om elke leerling te zien en te ondersteunen. Dit streven naar balans tussen individuele aandacht en de dynamiek van de groep, gecombineerd met de noodzaak voor differentiatie, was soms een ware evenwichtskunst.

Daarom specialiseerde ik me verder in remedial teaching en kindercoaching, vastberaden om kinderen de tijd en aandacht te geven die ze verdienen. En dat bleef niet onopgemerkt; mijn collega’s en ik vonden het fantastisch. Kinderen konden bij mij terecht voor dat ene speciale momentje – of het nu ging om een hart onder de riem of om extra oefening.

Maar zoals vaak het geval is, was deze ideale situatie niet overal de realiteit. De weg van vraag naar ondersteuning was lang en de beschikbare tijd van collega's beperkt. Dit inspireerde mij in 2021 om Leerkriebels te starten, een eigen praktijk met het doel om die wachttijden te verkorten en directer te kunnen ondersteunen.

Toen kwam de twist in mijn verhaal: de ontdekking dat niet alleen leerkrachten, maar ook begeleiders schaars zijn. Overvraagd en zoekend naar een oplossing, viel mijn oog op de mogelijkheden van AI en de kracht van ChatGPT. Wat als...?

Wat als we een maatje konden creëren dat niet alleen ondersteunt in administratie en inhoud maar ook precies op maat kan adviseren? Zo begon het idee van een AI-remedial teacher en maatje in één te groeien. DePromptEngineer.nl, met hun expertise in AI en een warm hart voor onderwijs, was net zo enthousiast als ik. Samen brachten we Leermaatje Lau tot leven.

Leermaatje Lau is de samensmelting van mijn droom voor onderwijs op maat, de innovatieve kracht van AI, en de toewijding om elk kind en elke leerkracht te ondersteunen. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben bereikt en nog enthousiaster over wat de toekomst zal brengen.

Nu ben jij aan zet.

Laat je inspireren door het verhaal van Leermaatje Lau, en ontdek hoe het ook jouw onderwijspraktijk kan verrijken. Samen maken we het verschil.

Welkom bij de revolutie van leren met Leermaatje Lau!

Lees ook...